Na ceste smerom na Kapušany je odstavených asi 15 nákladných áut

01.02.2010 Prešov

Prešov 1. februára (TASR) – Na ceste medzi Prešovom a Kapušanmi bolo ešte krátko po 17. hodine odstavených približne 15 nákladných áut a postávalo tu aj niekoľko vodičov.
Tí sa už ráno zapojili do protestu, ktorý na dnešný deň vyhlásila Únia autodopravcov Slovenska, kvôli nespokojnosti s podmienkami výberu mýta.
Na približne 300-metrovom úseku stáli podvečer kamióny prevažne v pravom jazdnom pruhu smerom na Kapušany. Jedno vozidlo dokonca blokovalo aj druhý jazdný pruh, a preto polícia usmerňovala dopravu prenosným značením.
Podľa slov jedného z protestujúcich dopravcov Dušana Fabiana od rána na ceste stáli desiatky kamiónov. V priebehu dňa však mnohé museli s nákladom odísť. Zároveň potvrdil, že vodičov legitimovali dopravní policajti a niekoľkých odviezli na policajné oddelenie. Teraz tu vraj kamionisti čakajú, kým sa ich kolegovia vrátia. Podľa Fabiana ich cieľom je poukázať na to, že systém výberu mýta je nespravodlivý a výrazne zvyšuje náklady, čo dopravcom spôsobuje doslova existenčné problémy.
Predvedenie viacerých vodičov na dopravný inšpektorát potvrdil TASR aj Daniel Džobaník z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, presné počty však neuviedol. Podľa neho polícia konala v zmysle zákona, nakoľko evidovala niekoľko dopravných priestupkov a vodičov predviedli za účelom podania vysvetlenia k týmto okolnostiam. Informáciu o tom, či boli vodičom zadržané doklady, alebo udelené iné sankcie, Džobaník zatiaľ nevedel potvrdiť.
 

Vyberte región